Tips

Zelf oppervlakkige kras verwijderen

Zelf oppervlakkige kras verwijderen

Zelf oppervlakkige kras verwijderen Iedere auto-eigenaar heeft het weleens meegemaakt. Kom je terug bij je auto, word je getrakteerd op krassen in de lak. Een fiets of een deur van een andere auto is vaak de boosdoener. Maar het kan ook een vandaal zijn die met opzet een sleutel langs de zijkant van de auto […]

Lees Meer

Winterbanden

Winterbanden

De voornaamste oorzaak van auto ongelukken in wintermaanden is een slechte voorbereiding op de weersomstandigheden. Zomerbanden hebben bij temperaturen onder 7 °C te weinig grip op de weg. Kies daarom voor winterbanden.

Lees Meer

Foto’s van autoschade

Foto’s van autoschade

Heeft u autoschade? Maak dan foto’s van de schade en situatie ter plaatse. Uw verzekeringsmaatschappij heeft hier belang bij! Ook kunnen schadebedrijven u aan de hand van foto’s een goede schatting geven van de herstelwerkzaamheden.

Lees Meer

Getuigenverklaringen

Getuigenverklaringen

Getuigen zijn heel belangrijk om autoschade te kunnen verhalen. Vraag na een aanrijding daarom meteen de identiteit op van alle betrokkenen en noteer deze. Schrijf desnoods kentekens op van auto’s waarvan de bestuurder uw aanrijding heeft zien gebeuren.

Lees Meer

Schadeformulier invullen

Schadeformulier invullen

Het belangrijkste bij een verkeersongeval is het juist en volledig invullen van het Europees Schadeformulier door alle betrokken partijen. Dit voorkomt vertraging in de afwikkeling met uw verzekeraar. De voorkant moet worden ondertekend door beide partijen, de achterkant is bedoeld voor uw eigen gegevens.

Lees Meer

Schade onderling regelen

Schade onderling regelen

Wellicht denkt u bij een aanrijding slim te zijn door de schade onderling af te handelen; zo behoudt u immers uw no-claim korting. Let echter goed op bij het onderling regelen van schade, dit kan nadelig voor u uitpakken.

Lees Meer

Volgende pagina >

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een autoschadebedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Autoschade en maak direct een afspraak met uw schadehersteller.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.