Zorg voor getuigenverklaringen

GetuigenverklaringIn Nederland is iedere autobezitter verplicht zijn of haar auto te verzekeren tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid. Op deze manier kunt u, als u betrokken bent bij een verkeersongeval, de schade verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Helaas blijkt het maar al te vaak dat na een aanrijding niet alle feiten worden vastgelegd, zodat er alsnog een probleem ontstaat bij het verhalen van de schade. Zorg daarom altijd voor getuigenverklaringen bij autoschade.

Het belang van een getuigenverklaring

Getuigenverklaringen kunnen een belangrijke rol spelen bij het afhandelen van autoschade. Ga daarom direct na een aanrijding na of er getuigen zijn, en laat hen getuigenverklaringen opstellen. Noteer ook de namen en adressen van deze personen, deze kunnen ook op het schadeformulier worden genoteerd. Mocht tijdens de behandeling van de schade blijken dat getuigenverklaringen nodig zijn, dan zal de behandelaar van de schade de getuigen aanschrijven.

Vaak gaan mensen ervan uit dat een inzittende van het eigen voertuig niet kan dienen als getuige, dit is echter in het geheel niet waar. Iedereen, zelfs familieleden, kunnen optreden als getuige. Het kan zijn dat een getuigenverklaring van een familielid uiteindelijk minder waarde zal worden toegekend als de verklaring van een onafhankelijke getuige. In Nederland mag echter alleen een rechter de waarde van een getuigenverklaring bepalen.

Terug naar het overzicht

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een autoschadebedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Autoschade en maak direct een afspraak met uw schadehersteller.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.