Schade onderling regelen? Let goed op!

Schade onderling regelenAls het lijkt alsof u schuldig bent aan een aanrijding en de schade niet zo groot is, lijkt het misschien aantrekkelijk om de schade onderling te regelen met de tegenpartij. Zo hoeft uw verzekeringsmaatschappij niets te weten van de autoschade en dalen uw schadevrije jaren niet. Bij geringe schade kan het onderling regelen inderdaad een goede optie zijn. Maar kiest u voor het onderling regelen van schade? Let dan goed op!

Het kan namelijk zo zijn dat u denkt schuldig te zijn aan de aanrijding, maar dit daadwerkelijk helemaal niet bent. Zo geeft u geld uit, dat u eigenlijk helemaal niet had hoeven betalen! Ook kan het voorkomen dat de tegenpartij niet helemaal eerlijk is, en u op die manier meer betaalt dan het repareren van de schade daadwerkelijk kost. Of nog erger; als u de onderlinge afhandeling niet goed op papier laat zetten kan het zijn dat de andere partij de schade alsnog claimt bij uw autoverzekeraar, waardoor u uiteindelijk twee keer moet betalen voor het uitdeuken van de auto van de andere partij.

Hoe is schade onderling te regelen?

Als u ervoor kiest om schade onderling te regelen met de betrokken partijen, is het van het grootste belang om alles schriftelijk vast te leggen en door alle betrokkenen te laten ondertekenen. Laat de andere partij bijvoorbeeld tekenen voor ontvangst van geld, en bevestigen dat de schade op deze manier is afgehandeld. Verstandiger is het echter om de schade eerst laten regelen door de verzekeraar, en de kosten later over te nemen. Zodra u de door de verzekeraar uitbetaalde uitkeringen hebt terugbetaald, worden eventuele premieverhogingen door de schade ook teruggedraaid. Dit is een meer veilige aanpak dan onderling regelen.

Terug naar het overzicht

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een autoschadebedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Autoschade en maak direct een afspraak met uw schadehersteller.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.