Aanrijding? Vul een schadeformulier in

Schadeformulier invullenBent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en is uw auto hierbij beschadigd? Zorg ervoor dat u altijd met de tegenpartij een Europees schadeformulier invult! Dit formulier krijgt u meestal bij het afsluiten van uw autoverzekering, en kunt u anders opvragen via uw verzekeraar. Het is het handigst om altijd een schadeformulier bij u te hebben in de auto. Zorg ook voor een pen, zodat u bij een onverhoopte aanrijding direct de juiste spullen bij de hand hebt.

Hoe vult u een schadeformulier in?

Het schadeformulier dient altijd te worden ingevuld door alle betrokken partijen. Het maakt hierbij niet uit welke partij A of B invult. Let hierbij vooral op dat de datum en de plaats van de aanrijding goed zijn vermeld en dat de juiste kentekens zijn opgenomen. Aan de hand van het kenteken kan de verzekeraar altijd nagaan waar het voertuig verzekerd is, ook al zijn deze gegevens niet ingevuld. Na invulling wordt het schadeformulier door alle partijen ondertekend. Kijk goed of alles juist is ingevuld; door te tekenen wordt wettelijk vastgelegd dat de situatie zoals weergegeven op het formulier de juiste is. U zult heel wat aanvullend bewijs moeten verzamelen om een onjuist ingevuld formulier te weerleggen.

Na ondertekening van het schadeformulier wordt deze gesplitst, zodat iedere partij zijn eigen deel kan meenemen. Thuis kan de achterkant van het schadeformulier worden ingevuld, waarop u kunt aangeven wie er naar u mening aansprakelijk is voor het ontstaan van de aanrijding. Elke partij stuurt zijn eigen formulier op naar de eigen verzekeraar.

Terug naar het overzicht

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een autoschadebedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Autoschade en maak direct een afspraak met uw schadehersteller.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.