Autoschade? Zorg voor schadefoto’s!

Foto's van autoschadeBent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk en is hierbij autoschade ontstaan? Uiteraard zorgt u er allereerst voor dat u en de andere betrokkenen bij het ongeval in veiligheid worden gebracht en dat de juiste hulpdiensten worden ingeschakeld, maar is het belangrijk om de schade duidelijk en overzichtelijk in kaart te brengen. Dit doet u onder andere door het invullen van het Europees Schadeformulier, maar ook het maken van foto’s van de schade speelt een belangrijke rol.

Schadefoto’s kunnen bepalend zijn

Door foto’s te maken van de situatie ter plaatse en van de schade, kunt u de politie en uw verzekeringsmaatschappij precies laten zien hoe de schade is ontstaan. Als uw auto de openbare weg verspert, dient u immers te proberen de weg weer vrij te maken voor het overige verkeer. Aan de hand van uw gemaakte foto’s blijft het precieze ongeval in zulke situaties toch zichtbaar.

Ook wanneer er geen sprake is van een verkeersongeluk, maar uw auto beschadigd is terwijl er nog niets aan de hand was toen u hem parkeerde, spelen foto’s een belangrijke rol. Als u door middel van foto’s kunt aantonen dat u de schade niet veroorzaakt heeft, is het in sommige gevallen mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Maak dus altijd foto’s van schade aan uw auto.

Terug naar het overzicht

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een autoschadebedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Autoschade en maak direct een afspraak met uw schadehersteller.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.